IKEA, en dag i augusti

Pissregn, det slår mot fönsterbrädan, skvätter upp på fönstret och skymmer sikten ut.
Himlen är grå, fåglarna, människorna och solen har gömt sig…Pissväder.

Det är söndagen den 3 augusti, och vädret suger stenhårt.
Sommaren känns som om den är slut, det varma vädret som var bara några dagar sedan känns avlägset och lite som en glömd vän sedan förut.
I detta helvetesväder skall vi bege oss på en resa, en resa som kom att ändra mitt liv, min framtid och mitt sätt att se på andra människor. Nej, nu ljög jag, det enda resan ändrade egentligen var sovrummet, min syn på andra människor är samma som vanligt, d.v.s. att enskilda individer kan vara vettiga, människor i grupp är disorganiserade, dumma och ivägen.

Åter till vår resa.

Vårt mål var IKEA i Valbo utanför Gävle. med motvind, blåst och en släpvagn tog vi och riktade våra näsor mot Gävle.
Väl framme märkte vi att något närmare halva gävleborgs befolkning hade samma söndagsplaner. Det kryllade av förvirrade människor som rörde sig helt i motsats till en flock fåglar, d.v.s. utan synbart mål eller struktur, ett totalt kaos helt enkelt. Där var det gummor som körde över småbarn med vagnar, gubbar som gick i vägen för irriterade, nykära, ungdomar och sånna där typiska barnfamiljer som bara skriker, låter illa och är i vägen. Fan ta dom, kan dom låta oss handla våra möbler i fred?

Vi tar en varsin gul lånepåse och tar en tur i butiken. Första stationen är sovrumsavdelningen för att be en stackars anställd att bygga upp en plocklista åt oss. Det blir mycket att knappa in på den stackars datorn.
Vidare går vårt äventyr, alltid vidare, allt djupare in i IKEA-butiken, vi plockar på oss bäddset, kuddar, täcke och lampor. Framme vid kassan väljer vi att kalla dessa småsaker en första tur och vi betalar och går ut.
Sedan kommer äventyrets andra etapp, nämligen maten, det är dags att äta lunch.
Samma förbannade barnfamiljer, tanter och gubbar sprang omkring och var ivägen, kön var en mil lång och när vi väl kom fram ville dom ha pengar av en också. Jävla svin…

Hursomhelst så höll sig det förbannade vädret i sig även på vägen hem. Med en resårbotten (Svaneholm 160cm) vilandes ovanpå resten av möblerna åkte vi hemåt i tokregnet… Låt mig säga att det mesta var dyblött när vi kom hem…

Samma jävla helvete som vanligt att bygga ihop allt. Hemma var vi vid 16-tiden och jag började genast bygga ihop allt…21:45 var allt klart… närmare 5 timmar av helvete.
Tur att resultatet blev bra, annars hade jag dödat någon…

Bilderna får tala för sig själv, tapeterna skall bytas ut.

Sängen från dörröppningen:
Hemnes svartbrun 160cm, Svaneholm 160cm och Tuvebo 160cm. I bakgrunden ett Mikael datorbord och Hemnes avlastningsbord.

Rakt in från dörren, rummet är "kattgodkänt" som Ernst säger:
Katten godkänner vårt nya sovrum

Från skrivbordet i hörnet:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *