Projekt

Här tänkte jag samla pågående småprojekt jag pysslar med här hemma och lite status på dom.

 • Aktivera ATA3-larm på Saab 9-3
  Har monterat samtliga ingående delar (huvkontakt, sensor och siren) för fullständigt Saab Anti Theft Alarm-system i min Saab 9-3, behöver nu en Tech2 för att gifta in systemet i bilen
  Status: Inväntar Tech2

  Klardatum: Senast 1 februari 2014.
 • Installera RFID-lås på den elektriska carporten
  Idag öppnar man carporten antingen via en knapp inne i huset eller via fjärrkontroll som ligger i bilen.
  Det finns idag ingen fungerande manuell ‘override’ på detta. Så glömmer man trycka på knappen i huset så får man vända och gå tillbaka igen för att trycka på knappen. Genom att installera RFID-läsare bredvid carporten slipper man detta irritationsmoment och dessutom lägger man till ännu ett sätt att öppna. Utifall att t.ex. kabeln till knappen i huset någon gång skulle gå sönder.
  Update: Råkade ha sönder första RFID-läsaren p.g.a. klumpig koppling. Beställt ny och inväntar den.
  Väldigt sen Update: Klar sedan länge.
  Status:Klart
  Klardatum: 20 december 2010.

One comment

 • joel staffansson
  maj 22, 2012 - 16:56 | Permalink

  Hej!
  jag kom in här av en slump, jag läste din Blogg och den var jätte intressant, då jag är en jätte teknik intresserad kille, 25 år gammal, fast anställd sedan 4 år tillbaka :) det som fick mig att skriva till er är att jag läste att ni jobbar på CUL och att ni utbildar folk som vill utvecklas och göra något dem tycker om. jag undrar hur det ser ut i år med sökandet till utbildningarna? jag är otroligt intresserad av teknik och har en dröm om att bli tekniker. så jag undrar hur är läget i år? finns det någon möjlighet för en liten man med stora drömmar? hur ska jag gå tillväga?
  hör gärna av dig: [email protected]
  MVH
  Joel

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *