Nu är det dags igen..


Jag tänkte sätta mig ner och skriva något vettigt om div. saker jag uppmärksammat de sista veckorna, så….let’s go!

IPRED

Inte så hemsk lag som många säger, skivbolag får skicka in en anmälan till en domstol som beslutar om leverantören ska lämna ut sina personuppgifter. Låter väl inte så farligt trots allt? Jag piratkopierar själv friskt, men jag gör det med vetskapen om att det är något olagligt jag gör. Jag kan inte på något vis moraliskt försvara det jag gör, mer än att jag anser att saker ska vara gratis…Men vari ligger det moraliska i det? Ingenstans egentligen.

De flesta som gnäller på IPRED är antagligen folk som inte inser att det dom gör är något som egentligen är lika olagligt som att gå in i ett bokhandel, kopiera deras böcker och sedan gå hem? Såklart är detta ett lite löjligt brott, men ni förstår saken… Vem skulle tänka sig att gå in i en butik och kopiera deras böcker? Inte många jag känner.

Jag funderade faktiskt på att testa det ett tag, för att se hur personalen skulle reagera. Helt enkelt ta en laptop och en handhållen scanner (tillverkas sådanna fortfarande annat än för att läsa streckkoder?) och börja scanna in en massa böcker
. Antagligen skulle personalen bli riktigt sura, och jag förstår dom…

Eller, vem går in i en butik, river upp CD-förpackningen och kopierar ett spel eller en musikskiva? Inte speciellt många, och skillnaden där är egentligen noll och inget. Jag tänker inte svänga med "Oj, du SNOR saker" för det förstår jag att man inte gör, men att kopiera något är ju att kopiera något vare sig man gör det över internet eller direkt i butik?

Vad säger du?

Påsk

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Jag fick en påsk utan ägg, utan påskris, utan familjemiddagar och allt annat trams som hör till. Fantastiskt mycket arbete fick jag in under tiden, och en hel hop med övningskörning, men inte ett dyft, inte ett dugg, inte det minstaste lilla med påskfirande. Det mest påskiga hemma hos mig i påsk var att min katt ryckte ut en fjäder från en av mina kuddar och satt och tuggade på.

Fantastiskt!

Bahnhof mot IPRED

Bahnhof värnar som alltid om privatpersoners integritet och är dumma nog att gå ut med att dom inte tänker spara någon kundinformation… Dumma nog? Ja, dumma av följande skäl:

1. Kunder kommer nu strömma till Bahnhof, detta är smart av dom, men dumt för mig…Det betyder att jag får dela på Bahnhofs linor ut från Sverige och ut till andra leverantörer via Netnod, dumt av er…

2. Detta gör att politiker får upp ögonen för denna möjlighet och illa kvickt kommer försöka stoppa möjligheten att på lagligt sätt förstöra "bevis" i IPRED-lagens ögon…Ni kunde väntat tills någon via IPRED försökt få ut kunduppgifter via er, och då gått ut och sagt att "Nä, vi har inte sånt&qout;. Dumt av er, håll tyst så länge som möjligt nästa gång…

3. Nu vet de flesta skivbolag, filmbolag o.s.v. att Bahnhof är ett lönlöst mål och kommer antagligen inte försöka kräva ut lika mycket från er…Är det då inte bättre att låta dom bombardera er med förfrågningar där ni varje gång svarar med ett standardbrev som "Vi för ingen lagring av kundinformation" eller liknande . Detta skulle hålla skivbolagen borta från andra potentiella offer lite längre. Dumt av er att bara tänka på er själva…

Grannar

Till söder om vår lägenheten, i trappuppgången bredvid (gränsandes till vårt sovrum, badrum och vardagsrum), har det antingen flyttat in något pucko de senaste månaderna eller så har personen som bor där brytit ihop totalt. Klockan 17-18 om dagarna börjar personen spela panflöjtsmusik (av någon outgrundlig anledning mest på tisdagar och torsdagar), skrika och dansa runt i lägenheten

and Opinion Research Institute (MORI) of London in 1998, buy viagra online When indicated oral therapies will probably become the.

. Detta medför att vi störs något enormt, igår vid 20-tiden flög det även ut lite blomkrukor från sagda grannes fönster. Vilka landade en bit här snett till vänster nedanför vår balkong… Jag var såklart ut och snodde orkidéen dom slängde ut (blomgalning som jag är), men där ligger än idag en dieffenbachia, någon obskyr form av viol och en liten ihopskrumpnad svåridentifierad sak… Varför?

Inte nog att panflöjtsmusiken spelas högt där, igår vid 21-tiden var tydligen polisen här på området p.g.a. bråk. Av någon anledning blev det också runt denna tid relativt tyst hos grannen, så antagligen där dom var och hälsade på. Men innan det så spelade dom någon ful variant av dansband… Tänker ett samarbete mellan Eddie Meduza och Vikingarna så har ni hur det lät…kort sagt fördjävligt (ja, dom spelar så hög att jag tydligt kan höra både sången och melodin här framför min dator)….

Sen har jag andra skumma grannar som bor här i trappuppgången som låter lite ibland…

Kära netten, vad sägs om att vi gör slag i saken och köper villa så att vi slipper bo med massa skumma grannar och får en tomt är jag kan sköta om blommorna, ett stort fint badrum där du kan göra dig fin och ett fantastiskt vardagsrum där vi kan mysa om höstkvällarna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *