Julfirandets krystade existens


sitter vi här, på världens kanske mest krystade dag.
Nu ska här handlas, firas och delas ut klappar utan att någon egentligen frågar sig varför eller till vilken nytta.
Vi ifrågasätter inte behovet eller ens skäligheten i att köpa julklappar till allt och alla.
Jag nöjde mig själv i år att ge bort en trisslott, en snusdosa, fjärrkontrollerade strömbrytare och en äggkokare.
Billigt och bra och min jul gick på totalt 450kr, något som för mig känns som en alldeles för hög summa bara det.
Inte då för att jag anser att mina nära och kära inte är värda så mycket jag kan ha råd med, jag anser bara att det inte finns något behov av att ge dom det på denna årets mest kommersialiserade dag. Känslan av att man gör något speciellt för personen i fråga förstörs på något sätt.

Handlarna gnuggar händerna och smilar fult åt tanken att julen kommer i år igen, liksom förra året kommer julen obevekligen i slutet av december och saker Skall säljas till speciella julpriser (som egentligen inte är ett dugg olika mot priserna i t.ex
. juli).

Nej, mitt förslag, eller min variant, av ett julfirande är följande:

1. Nöj er med en mysig familjemiddag, en hederlig julmiddag går bra där, med prinskorv, janssons, köttbullar, sill, skinka och allt vad det kan vara. Ät er mat, slappna av, luta er tillbaka i stolarna och bara njut av en tyst och lugn eftermiddag.

2 . Strunta i så stor mån som möjligt i julklappar, dessa ställer ändå mest till massvis med stress och om mottagaren inte vet vad dom får i förhand är det stor risk att göra dem besvikna. Eller försök om möjligt köpa dessa under en lång period och inte ihophetsat de sista veckorna före jul.

3. Ha inget klart schema med aktiviteter eller hur dagen skall fortlöpa, eventuella julklappar delas ut när man vill, man ger och man tar och försöker få alla att må bra och trivas. Samma med maten, alla får hjälpa till och göra sin specialitet. Är det någon som inte tycker om ansjovis i sin janssons, gnäll inte, gör två!

4

primary sexual partner early in the therapeutic process. generic viagra online for sale such cases usually require explanation and may result in.

. Alkohol har inget med en mysmiddag att göra, strunta i snapsarna och byt ut starkölen mot lättöl eller julmust,. Ni slipper då tjafset om vem som ska skjutsa hem vem och ni slipper, förhoppningsvis, bråk över petitesser som lätt ter sig som enorma samtalsämnen när alkoholen börjar göra sitt.

5. Ät inte ev . förrätt, varmrätt och efterrätt rakt av, ta det lugnt mellan varje mål, småprata och ha det trevligt och mysigt, detta förhöjer stämningen något enormt.

6. Stressa inte upp julpynt, julgran, julbelysning och julgardiner bara för att du vill ha dom uppe, sätt upp det ni tycker är fint. Ni märker antagligen själv när gränsen för anständighet är passerad, när ni märker detta så tar ni bort Hälften av allt så är ni på en lagom nivå.

Men detta är bara riktlinjer för Mig, alla får såklart fira julen på det vis de själva tycker är trevligast, men själv vägrar jag kategoriskt att aktivt ta del i detta vansinne som infinner sig år efter år. Jag får av någon, för mig, okänd anledning väldigt skumma blickar när jag uttrycker mina känslor över julen. Trångsynta människor finns det gott om, och tydligen är julen väldigt helig för flera av dessa, något jag inte förstår men, så väl jag kan, försöker att acceptera.

Min lägenhet har alltid varit en fristad för julen, minimalt med julpynt och det enda som den använts till under julafton har varit en tillflyktsort för att ta sig iväg från skiten som breder ut sig runtomkring i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *