Fira det gångna året, som om det vore det sista!

Om någon vecka är då dagen då 2008, efter 366 långa dagar, äntligen blir 2009.
Vad innebär då detta för normalsvensson? Jag ska försöka rada upp några av de vanligaste sakerna att fira nyår med och de brister jag finner i detta
. Notera nu att detta är ett relativt oinspirerat inlägg då jag egentligen inte är direkt emot nyårsfirandet, men jag finner en sorts sorg i att 2008 är en mycket, mycket, finare siffra än 2009. Jag har en fallenhet för jämna siffror, även om 5 är den bästa under 10, och 1997 är ett betydligt snyggare är än 1996, men det är nog bara jag.

Hursomhelst, till min lista:

1. Mousserande vin eller champagne skall avkorkas och drickas under tolvslaget.
– Visst kan årets slut firas med en skål, men med en 56krs mousserande vin, är ett helt år verkligen bara värt 56kr?
Om du har råd (det har du) så lägg en krona per dag i en "champagne-skål" under årets lopp och köp en riktig flaska champagne att använda vid nyårsfirandet.
– Tycker du inte om champagne eller vin ö.h.t., avstå från denna tradition! Den enda anledningen till att folk som avskyr vin använder Mousserande eller Champagne är för att det är alkohol i det
. Släpp denna befängda idé och inhandla en flaska Pommac eller Bubbliz istället!
– Skakar du flaskan innan avkorkning? Varför då? Du får bara mindre av det goda att dricka av och det smäller fint ändå!

2 . Man ska bli full.
– Som alltid ska svenskar bli fulla, det spelar ingen roll varför, finns det ett namn för dagen så skall det drickas kopiösa mängder sprit! Vare sig det är påskdagen, juldagen, midsommarafton, lucia, valborg eller någon annan namngiven dag så skall det supas! GE UPP!
– Däckar du innan klockan 24 är du kvällens loser, någon måste tyvärr bära detta epitet och dricker alla så kommer någon garanterat att ge upp innan 24.
– Nyårsafton blir inte roligare bara för att du råkar se fem klockor på väggen istället för en, eller att du inte fattar vad tv-presentatören menar med "Ring klocka, ring!" utan ställer dig och kikar mot dörren och blir sur för att grannen inte alls kommer på besök.

3. Man måste festa, vare sig det innebär att du sitter ensam hemma med ovan nämnda äckliga mousserande vin så ska man festa.
– Varför ska man festa för att alla andra gör det? Tror du verkligen att ditt pissiga liv blir bättre bara för att sista siffran i årtalet ändras? Wow liksom, 2008 blir 2009, 7d8 blir 7d9… underbart…
– Vad har du för nytta av hög musik? Dina öron tar bara skada, dina grannar ringer störningsjouren och ditt husdjur kommer hata dig i flera veckor framöver. Skärpning.
– Festar du av någon speciell anledning? Blir verkligen ditt liv så förbannat mycket bättre för att du firar något så abstrakt som nyårsaftonen? Är det inte bättre att lägga sina bakfyllor på något vettigt, som t.ex. sin födelsedag, att du äntligen fått sparken från det avskyvärda jobbet eller att du kanske bara helt enkelt känner dig förbannat djävla glad den dagen?

4. Man ska smälla smällare och skjuta fyrverkerier
– Inga kommentarer här, det är skitkul att spränga andras saker, spränga bort sina egna saker (kroppsdelar), skrämma hundar och elda upp katter. Mer sånt!

5. Sist men inte minst så måste man ge tomma löften
– Varför ge sig själv löften av någon så pass obskyr anledning som att ett år går över till ett annat, om ni nu säger att skillnaden med årsskifte och månadsskifte är att det är längre emellan årsskiftena så måste du ju ge dig själv ena jävla löften vid decennieskiftena? Inte?…Vad ologiskt
– Vad kommer du lova dig? Att sluta röka, bli smalare och en allmänt mer hälsosam människa? Varför i helvete skulle du bli smalare, sluta röka och mer hälsosam bara för att det blir ett nytt år? Skärpning tack… In i skamvrån med dig.

Nej, om jag hade makten över landet skulle inte nyårsfirandet existera. Förbannade ologiska idéer

• Patient to be placed inin the erection pathway, an arterial disorder, as in cheap viagra.

. Är livet verkligen så förbannat tråkig att ni måste fira för att ni lägger ännu ett år bakom er? Egentligen borde ni för i helvete sörja att det gått ännu ett år av den fantastiska gåva vi kallar livet.

HAR NI MÄRKT NU ATT JAG ÄR FÖRBANNAD!?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *